Werelderfgoed congress in Willemstad

Werelderfgoed congress in Willemstad

Afgelopen november was er een werelderfgoed kennisuitwisselingsbijeenkomst op Curaçao. Volgens Boris van de Ham geeft een werelderfgoed soms best dilemma's. Want hoe kan je bijvoorbeeld een werelderfgoed stad in de 21ste eeuw zijn en tegelijkertijd vasthouden aan dat mooie oude wat je wilt behouden? Hoe ga je met deze dilemma's om? Dit is waarom we samen komen met werelderfgoederen uit Nederland, Vlaanderen, Curaçao en Bonaire om kennis uit te wisselen en dilemma's samen op te lossen. Via Youtube is er een verslag van VVRP in het Papiamento te zien over deze bijeenkomst met een interview in het Nederlands van Boris van der Ham na ongeveer 10 minuten.

Twee keer per jaar komen de Nederlandse Werelderfgoedlocaties en de locaties op de Voorlopige Lijst bij elkaar om te discussiëren over een onderwerp die voor het Werelderfgoed relevant is. Deze kennisuitwisselingsbijeenkomsten zijn steeds op een andere locatie, hetzij bij een Werelderfgoed of bij een locatie die op de Voorlopige Lijst staat, waardoor er naast een inhoudelijke discussie ook aandacht is voor elkaars erfgoed.

Foto: De gouverneur van Curaçao, mevrouw Lucille George-Wout en onze voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland Boris van der Ham