Werelderfgoed Bestuurdersdag

Werelderfgoed Bestuurdersdag

Op 7 november was er op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bijeenkomst voor bestuurders van werelderfgoed. In de Van Nellefabriek in Rotterdam gingen burgemeester Aboutaleb van deze stad en minister Van Engelshoven met elkaar in gesprek over het beheer en behoud van werelderfgoed, onder leiding van de voorzitter van de Nederlandse UNESCO Commissie Andrée van Es. 

Vraagstukken die aan de orde kwamen waren: hoe kan werelderfgoed benut worden? En welke verantwoordelijkheden heb je ervoor? In een daaropvolgende discussie stond de vraag centraal: welke belangen spelen bij de keuzes van de bestuurders? Van Engelshoven: “Juist in een dichtbevolkt land als Nederland kunnen we niet alleen een hek om ons erfgoed heen zetten en het zo met rust laten: het moet meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en een functie hebben die voor onze tijd relevant is. Het is een dubbele opgave om te behouden en te ontwikkelen.”

De bijeenkomst voor bestuurders van UNESCO werelderfgoederen is het resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse UNESCO Commissie, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Gemeente Rotterdam en de Stichting Werelderfgoed Nederland. 

Voor meer informatie >>>

 Headerfoto: Burgemeester Ahmed Aboutaleb, Minister Ingrid van Engelshoven, onder leiding van de voorzitter van de Nederlandse UNESCO Commissie Andrée van Es

 
 Het behouden en benutten van Werelderfgoed
Foto: VLNR Wethouder Gemeente Woerden Tymon de Weger (Op weg naar Werelderfgoed de Romeinse Limes), Burgemeester Beemster Joyce van Beek, Minister Ingrid van Engelshoven, Bestuurslid Stichting Werelderfgoed Nederland en directeur Kinderdijk Cees van de Vlist en voorzitter van de Nederlandse UNESCO Commissie Andrée van Es

Fotograaf: 
Marc Heeman