Waddenzee valt in de prijzen op ITB in Berlijn

Waddenzee valt in de prijzen op ITB in Berlijn

De Waddenzee won zaterdag 10 maart 2018 de tweede prijs tijdens de Best Exhibitor Awards uitreiking op de grootste internationale reisbeurs van de wereld (ITB) in Berlijn. De aanwezigheid is een initiatief van de Noord-Nederlandse marketingorganisaties en het Common Wadden Sea Secretariat (CWSS) in Berlijn. Het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed wordt gezamenlijk gepresenteerd. Met meer dan 160.000 bezoekers en 180 vertegenwoordigde landen is de ITB dé plek waar pers, touroperators en destinaties de tijd hebben om elkaar te vinden.

De stand won de prijs in de categorie´Travel Support en Media´. De eerste prijs in deze categorie ging naar München Airport. Alle 1.137 exposanten op deze editie van de ITB in Berlijn zijn ingedeeld in 11 categorieën, Waddenzee Werelderfgoed won de zilveren prijs in de categorie ´Travel support & Media´. Criteria waar de jury op beoordeelt zijn onder andere het ontwerp en design van de stand, authenticiteit, wijze van informatieoverdracht, milieubewustzijn en professionaliteit van het personeel.

De presentatie van de Waddenzee op de ITB in Berlijn maakt onderdeel uit van een groter samenwerkingsverband tussen het CWSS (Common Wadden Sea Secretariat) en de Waddenagenda. Voor deze beurs hebben Marketing Groningen en de regio’s Waddenland, Eemsdelta en Oldambt, Merk Fryslân en de regio’s Noord-Oost en Noord-West en Holland Boven Amsterdam samengewerkt om tot een gezamenlijke presentatie van de Waddenzee te komen.

Een deel van de winnende stand zal te zien zijn in leeuwarden op 17 en 18 mei ter gelegenheid van de ministersconferentie die dan plaats vindt van de drie Waddenlanden, Denenmarken, Duitsland en Nederland.

Voor meer informatie over UNESCO werelderfgoed Waddenzee >>>