Rietveld huizen en de Weelde van de Eenvoud

Rietveld huizen en de Weelde van de Eenvoud

Nieuw fotoboek “Gerrit Rietveld, Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety“, toont verrassend intacte huizen van Rietveld. Architect Gerrit Rietveld bouwde bijna honderd huizen. Fotograaf Arjan Bronkhorst – van bestseller boek Grachtenhuizen - speurde twee jaar naar de onbekende huizen van Nederlands bekendste architect. Hij fotografeerde er zelfs één in Amerika. Ook de bewoners, soms nog directe opdrachtgevers van Rietveld, zijn door hem vereeuwigd in dit werk.
Het boek vertelt het verhaal over architect Rietveld en de omgang met zijn opdrachtgevers. Welke invloed hadden opdrachtgevers op zijn ontwerpen en hoe is het om in een Rietveldhuis te wonen? In meer dan 500 pagina's en bijna 400 foto's worden 20 huizen van Gerrit Rietveld zeer uitvoerig belicht.
Gerrit Rietveld is Nederlands bekendste architect in binnen- en buitenland. Zijn Rietveld Schröderhuis uit 1924 in Utrecht is inmiddels wereldberoemd en prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Fototentoonstelling
Gelijktijdig met het verschijnen van het boek zijn in het Centraal Museum in Utrecht foto’s uit het boek te zien. Van 15 november tot 17 december, in zaal Expo 4.

Gerrit Rietveld. Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety
ISBN 978 90 8213 54 66
Bron en fotograaf: www.arjanbronkhorst.com


Voor meer informatie over het Rietveld Schröderhuis >>>