PERSBERICHT BANKGIRO LOTERIJ

Persbericht
Amsterdam, 21 februari 2018

BANKGIRO LOTERIJ SCHENKT AAN WERELDERFGOED

Gisteren werd tijdens het Goed Geld Gala bekendgemaakt dat Stichting Werelderfgoed Nederland 325.000 euro krijgt van de BankGiro Loterij. Het bedrag zal gebruikt worden om de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland bekender te maken onder het publiek, in de vorm van een identieke exhibit op deze tien unieke plekken.

In totaal konden 78 culturele organisaties op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 74,8 miljoen euro verdelen. Een recordopbrengst voor cultuur in Nederland. Vorig jaar was dit nog 66,9 miljoen.

De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek. Een doelstelling die perfect aansluit bij de Stichting Werelderfgoed Nederland.

De meeste van de 78 culturele organisaties ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij, variërend van 200.000 euro tot ruim 15 miljoen euro per jaar voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij de hogere opbrengst kon de loterij 15 culturele instellingen bovendien verrassen met een extra schenking voor een specifiek project of een eenmalige donatie.

Een overzicht van alle schenkingen is te vinden op de website van de BankGiro Loterij

ONS WERELDERFGOED IS WERELDBEROEMD… BINNENKORT OOK IN NEDERLAND!

////////////////// NOOT VOOR DE REDACTIE ///////////////////

In de bijlagen aan de rechterkant van deze pagina: Persbericht in wordbestand en foto's

Meer informatie: Petra Gout | Communicatiemedewerker Stichting Werelderfgoed Nederland
Stichting Werelderfgoed Nederland | Vijzelstraat 32 | Amsterdam | +31(0)6-22354793 | info@werelderfgoed.nl