Erfgoed is van ons allemaal

Erfgoed is van ons allemaal

‘Our Heritage. Where the past meets the future’

In 2018 vieren we het gevarieerde culturele erfgoed van Europa. Ontdek, doe mee en beleef hoe erfgoed mensen verbindt. En hoe Europa inspireert. Met deze maand als thema: Erfgoed is van ons allemaal! Een mooi thema om activiteiten van onze werelderfgoederen extra in het zonnetje te zetten op de website van "Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018".

Unieke en bijzondere erfgoederen in Europa worden soms werelderfgoed. Toetreden is niet makkelijk en werelderfgoed wordt je niet zo maar. Om deze status te krijgen moeten erfgoederen aan zeer strenge criteria voldoen.
Het Koninkrijk der Nederlanden heeft tien door UNESCO erkende werelderfgoederen. Werelderfgoed is er op gericht om bewaard te blijven voor de volgende generaties. Unieke plekken waar de wereld trots op is. En niet voor niets: het UNESCO werelderfgoed in Nederland vertelt het bijzondere verhaal over Nederland. 

“Ons werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland”.

Deze maand zetten we onze werelderfgoederen extra in het zonnetje door o.a. de volgende nieuwsberichten / activiteiten die ook via de website "Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018" te vinden zijn of op onze eigen agenda:
Onze commercials van UNESCO Werelderfgoed worden momenteel uitgezonden via de STER op Nederland 1, 2 en 3. Terugkijken? De commercials zijn ook via ons youtube kanaal en onze website te bekijken.
Streekpad Stelling van Amsterdam: een unieke wandelroute tussen Volendam en Muiden van maar liefst 135 km lang
Beemster Fortenfietsroute: Twee werelderfgoederen in één route, wat wil je als fietser nog meer? De Beemster en de Stelling van Amsterdam. De Beemster droogmakerij is een creatief meesterstuk uit het begin van de Gouden Eeuw. Maar liefst vier indrukwekkende forten van de Stelling liggen in het zuidelijke deel van de droogmakerij.
Fietsroute Gouden Driehoek: De fietsroute Gouden Driehoek voert voor een groot deel langs de route die men vroeger ook aflegde. Een reis door drie UNESCO werelderfgoedgebieden: Grachtengordel Amsterdam, Droogmakerij de Beemster en de Stelling van Amsterdam.
Molenmaaldagen Kinderdijk: De eerste zaterdag van de maanden mei tot en met september zijn zoveel mogelijk van de molens van werelderfgoed Kinderdijk in bedrijf. Bij voldoende wind natuurlijk.
Avondopenstelling Rietveld Schröderhuis: 6 en 13 juli 2018, om 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur. Reserveren wordt sterk aangeraden.
- 
Locatietheater Koning van het Grasland (Schokland): Het stuk wordt gespeeld in een mobiel theater in het open veld, met uitzicht op het werelderfgoed Schokland.