De Wilde Stad met Amsterdam als decor

De Wilde Stad met Amsterdam als decor

De Wilde Stad is een film die een beeld schetst van Amsterdam vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. Op de foto een Amerikaanse rivierkreeft. Deze geharnaste beestjes krioelen op de bodem van de Amstel tussen de fietswrakken. Soms waggelen ze het water uit, op zoek naar een betere plek.

In de film is Amsterdam, met zijn reputatie en ambities als ‘groene’ stad, het podium van een verkenningstocht naar de band tussen mens en dier. De marktkoopman en de blauwe reiger, de vuilnisman en de krijsende meeuw, de avant-garde kunstenaar en de stadsrat, de woonboot-bewoner en de meerkoeten op hun drijvende nest, hangjongeren in Amsterdam-West en een bende luidruchtige kauwen. Locatie is zoveel mogelijk de binnenstad van Amsterdam met uitstapjes naar het havengebied, IJburg, de Zuid-as of een uitstapje naar het Arnhemse moerriool als ondergrondse filmset. De film is vanaf 1 maart te zien in de bioscoop.

Zelf op ontdekkingstocht gaan is ook mogelijk met de Wilde Stad tour. Deze tour neemt je mee langs de locaties waar De Wilde Stad is gedraaid. Voor meer informatie kijk op >>>