Campagne om drones uit Kinderdijk te weren

No drone bewustwordingscampagne

No drone! Het is de boodschap van de bewustwordingscampagne die vandaag wordt gelanceerd. Doel is het (verder) terugdringen van het aantal dronevluchten in UNESCO Werelderfgoed Molencomplex Kinderdijk-Elshout.

Vaak realiseren dronebezitters zich niet dat de molens bewoond zijn en hun vliegende camera’s storend zijn. De campagne moet de bezoekers van Werelderfgoed Kinderdijk duidelijk maken welke impact de drones hebben op het dagelijks leven en de privacy van de bewoners.

De bewustwordingscampagne is een initiatief van de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam. Bezoekers wordt met borden en stickers duidelijk gemaakt dat de vliegende camera’s niet gewenst zijn in het molengebied. Dronepiloten kunnen beboet worden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Molenwaard, wanneer zij aantoonbaar overlast veroorzaken en ter plaatse betrapt worden. Het Werelderfgoed ligt bovendien in een Natura2000-gebied, waar niet zomaar gevlogen mag worden met een drone. Politie en boa’s hebben het toezicht op het gebruik van drones in het molengebied inmiddels opgeschroefd. Ook de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) reageert actief op meldingen van overlast. Voor meer informatie >>>

Bron / Foto's: www.kinderdijk.nl