Lezing - modern erfgoed: werelderfgoed

vrijdag 7 oktober 2016, 14:30 uur
Prof. ir. Wessel de Jonge

Als onderdeel van de opening van de tentoonstelling ‘Simultaan Modernisme’ in Rotterdam, zal Prof. ir. Wessel de Jonge, architect en hoogleraar Heritage & Design aan de TU Delft, in zijn lezing de opkomst van de Moderne Beweging in de Nederlandse architectuur toelichten. Naast de geschiedenis, zal hij tevens ingaan op het hergebruik en behoud ervan voor de toekomstige generaties.
Twee van de tien locaties in Nederland die op de Werelderfgoedlijst zijn geplaatst, vertegenwoordigen de bijzondere bijdrage van Nederlandse ontwerpers aan de Moderne Beweging in de jaren 20 van de twintigste eeuw: het Rietveld Schröderhuis (werelderfgoed sinds 2000) en de Van Nellefabriek (werelderfgoed sinds 2014). Twee architectonische iconen uit de tussenoorlogse periode, die ieder een toonbeeld zijn van de ontwikkeling van nieuwe ideeën in de architectuur, in antwoord op de ingrijpend veranderende maatschappij.
Wessel de Jonge is onder andere verantwoordelijk geweest voor de herbestemming van de Van Nellefabriek. Hij weet als geen ander waarom deze uniek zijn in de wereld.

Wanneer: Vrijdag 7 oktober
Waar: Van Nellefabriek | Van Nelleweg 1 | Rotterdam
Tijd: 14.30 – 15.30 uur
Inloop: 14.00 uur
Entree: De lezing is gratis, inschrijven kan via onderstaand formulier

Aansluitend is op de zevende etage een eerste impressie van Simultaan Modernisme te bezoeken: de dialoog tussen het Bauhaus in Dessau en de Van Nellefabriek.
U bent ook van harte uitgenodigd om de officiële opening van de gehele tentoonstelling bij te wonen om 16.30 uur in Debatcentrum Arminius in Rotterdam. Via mail@chabotmuseum.nl kunt u zich aanmelden voor de opening van Simultaan Modernisme.