Fiets en Wandel - De Waddenzee

Waddenzee

Fiets
Waddenzeeroute - Langs de Noord-Hollandse, Friese en Groningse Waddenkust - max 275km
Deze route toont de Groningse en Friese kuststreek op haar best. Met de zilte, frisse wind in de rug en de blik op de oneindige groene weiden fiets je langs verdwenen dorpen, dichtgeslibde binnenzeeën, borgen, stinzen, terpen en basalten zeedijken. Hoogtepunten zijn het voormalige eiland Wieringen in het Noord-Hollandse deel van de route, Nationaal Park Lauwersmeer en ook over de Afsluitdijk moet je een keer gefietst hebben. De route doet bovendien alle havens aan met veerverbindingen naar de Nederlandse waddeneilanden. Even 'eilandhoppen' naar Vlieland of Schiermonnikoog is dus zo gedaan!

Internationale Dollard fietsroute - 300km
De Duits-Nederlandse fietstocht loopt door kleine dromerige dorpjes die hun oorspronkelijkheid hebben bewaard. De verschillende plaatsen hebben heel wat te bieden met hun havens, historische plekken, oude kerken of prachtige oude binnensteden. Culinaire specialiteiten, zoals vis en schelpdieren of de thee die zo typisch is voor Ostfrieland strelen de tong van enthousiaste fietsers. Rust en gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijke vakantie in het noordwesten van Duitsland en Nederland.

Wandel
Via wadden-route.com en via waddenwandelen.nl kiest u zelf uw route van een ommetje tot meerdaagse tochten. Ontdek de oude cultuurlandschappen, de gevarieerde natuur en de rijke cultuurhistorie van kust en eilanden. Ervaar de rust en de ruimte, de schilderachtige luchten. Voel de wind door uw haren, proef het zout op uw lippen, hoor de zeemeeuwen krijsen en geniet van het uitzicht over het droogvallende Wad.

Wadlopen is een unieke ervaring, ervaar de elementen en de weidsheid van de Waddenzee. Met je schoenen vastgezogen in het slik, met je rugzak boven je hoofd door een geul of gewoon lekker op een harde zandplaat wandelen. Er zijn superzware tochten maar ook hele lichte tochten. Het kan het hele jaar door maar oversteken en langere tochten zijn het beste te doen vanaf mei tot september. Omdat wadlopen alleen kan met laagwater zijn de aanvangstijden elke dag anders. Wadlopen kan via visitwadden.nl/wadlopen.