Het Klokhuis over Werelderfgoed

De Toren van Pisa, de Chinese muur, de piramides van Gizeh: allemaal bekende plekken op de wereld die door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed, monumenten met een unieke culturele of natuurlijke waarde. Nederland heeft ook tien werelderfgoederen: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, de binnenstad van Willemstad op Curaçao, het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer, Droogmakerij De Beemster bij Purmerend, het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en sinds 2014 ook de Van Nellefabriek Rotterdam. Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

Waarom zijn deze locaties – die (bijna) allemaal bij ons ‘in de buurt’ zijn – uniek in de wereld? Waarom mogen zij zich scharen in het rijtje Great Barrier Reef, Zijderoute en de Prambanan tempel? Voor iedere locatie is daar een eigen, uniek antwoord op te vinden. Nieuwsgierig naar de antwoorden? Het Klokhuis zocht het voor je uit!

Tien afleveringen
Het Klokhuis heeft in 2016 tien afleveringen gemaakt in deze serie; over elk Nederlands werelderfgoed één. Presentatoren Nienke, Bart, Dolores en Maurice reisden het hele land door om ons te vertellen wat deze monumenten zo bijzonder maakt, en waarom ze moeten worden bewaard voor toekomstige generaties. Bekijk hier alle afleveringen:

Klokhuis Werelderfgoedboek
Er is ook een Klokhuis Werelderfgoedboek verkrijgbaar! In het boek, geschreven door Rikky Schrever, kom je alles te weten over de 10 werelderfgoederen die Nederland rijk is. De prijs is €14,99, en via www.ntrwebshop.nl kan je het boek bestellen. ISBN: 9789490989125

Meer weten? http://www.hetklokhuis.nl/algemeen/werelderfgoed