Tumba Festival in Curaçao

maandag 4 februari 2019 uur (Hele dag) tot vrijdag 8 februari 2019 uur (Hele dag)
Tumba Festival in Curaçao Carnaval Willemstad

Het Tumba Festival is een vierdaags muziekfestijn waar locale componisten, zangers en bands de competitie met elkaar aangaan. Het winnende muziekstuk wordt gekozen tot het officiële Tumba lied en wordt gedraaid bij de jaarlijkse Carnavalsoptocht. Dit is niet zomaar een festival: het is een van de grooste muzikale evenementen in Curaçao! Het winnen van dit festival betekent voor de deelnemers erkenning van de meest getalenteerde musici over de gehele wereld. De winnaar wordt Rei Tumba (De Tumba Koning) genoemd.

Het Tumba Festival is een ongekend gezellig feest dat vaak tot in de kleine uurtjes doorgaat met heerlijk eten en heel veel dans! Tickets voor het Tumba Festival kunnen de gehele week gekocht worden. De kwalificatie rondes zijn van Maandag tot Woensdag en de Finale op vrijdag.

De term Tumba komt oorspronkelijk van het woord “Tambú.” Aan het begin van de vorige eeuw, begon Tumba als een dubbele dans in een tweevoudig ritme waarin een verhalenverteller levensverhalen aan de muziek toevoegde. De slaven konden hierdoor hun dagelijks leed en frustraties uiten.

Voor meer informatie kijk op of op facebook Tumba Festival. Via de link op Facebook kun je ook tickets bestellen >>>
Locatie: Curacao Festival Center (Brievengat)

De caranavaloptochten zijn dit jaar van 1 tot 5 maart 2019. De route is elk jaar anders, maar loopt altijd door Otrobanda en eindigt op Brionplein. Het kan druk zijn dus voor de betere spot zal je op tijd aanwezig moeten zijn. Kijk ook op >>>

Bron: www.curacao.com en facebook Tumba Festival.