Tentoonstelling Rembrandt Privé in Stadsarchief

vrijdag 7 december 2018 uur (Hele dag) tot zondag 7 april 2019 uur (Hele dag)
Rembrandt Privé in het Stadsarchief Amsterdam

De tentoonstelling Rembrandt Privé vertelt het persoonlijke verhaal van de grootste schilder uit de Nederlandse geschiedenis. De kunstenaar woonde een belangrijk deel van zijn leven in Amsterdam en liet naast een groot aantal kunstwerken ook vele sporen in de archieven na. Het Stadsarchief midden in UNESCO werelderfgoed de Grachtengordel van Amsterdam bewaart een groot aantal van deze documenten, over zijn dagelijks leven, zijn werk, zijn opdrachtgevers, zijn vrouwen, kinderen en geldproblemen. De tentoonstelling brengt met de originele zeventiende-eeuwse documenten bekende en onbekende verhalen over Rembrandt aan het licht.

In aanloop naar 2019, het 350ste sterfjaar van de schilder, brengt het Stadsarchief Amsterdam de bronnen en kennis over Rembrandt op een totaal nieuwe wijze samen met zijn kunst. Door middel van augmented reality (AR) worden de originele documenten toegankelijk gemaakt, verrijkt met beeld en geluid en geïllustreerd met kunstwerken uit onder meer het Rijksmuseum en het Rembrandthuis. Personen krijgen een stem, getekende figuren gaan bewegen. Van zo nabij leerden we Rembrandt en zijn kunst niet eerder kennen.  Rembrandt Privé geeft een verrassend en intiem beeld van zijn leven, een onmisbare tentoonstelling voor liefhebbers van de schilder, zijn kunst en de zeventiende eeuw.

Voor tentoonstellingen gelden toegangsprijzen in het Stadsarchief (met Museumkaart of Stadspas Amsterdam vrij toegankelijk).
Voor meer informatie over de tentoonstelling >>>