Schat-Speur-Route met zandvoorstelling

zondag 26 februari 2017, 10:00 uur tot 16:00 uur
Schat-Speur-Route met zandvoorstelling

Met een schatkaart ga je speuren op het Noordpunt van Schokland. Onderweg zie, doe en beleef je spannende en bijzondere verhalen. Je verzamelt stempels tijdens je speurtocht (3,5 kilometer) over het eiland. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de zandtekenaar!

Op zondag 26 februari is er een speciale Schat-Speur-Route over Noordpunt Schokland.

In de bodem van Werelderfgoed Schokland ligt een groot aantal schatten verborgen. Resten van huizen, boten, vliegtuigen en nog veel meer. Deze schatten vertellen het verhaal over de vroegere bewoners van Schokland. Op deze "Een Schat aan verhalen"-dag kun jij daarom speuren naar de verhalen achter deze schatten en zo ga jij Nederlands eerste Werelderfgoed echt beleven.

Ga in de haven op zoek naar boten, luister én kijk naar het spannende verhaal van de zandtekenaar en kijk hoe ze vroeger van stenen gereedschap maakte. Heb jij alle opdrachten goed uitgevoerd en alle stempels verdiend? Dan krijg je een mooi cadeautje!

Struin over het eiland, luister en beleef de Schokland-zandvertelling en andere Schokker-verhalen. Zet jouw speuractiviteiten op social media met #SchoklandUNESCO en win een Schokland-Schat!

Voor meer informatie >>>