Places of Hope: Waddenkelder

vrijdag 6 april 2018 uur (Hele dag) tot zondag 25 november 2018 uur (Hele dag)
Places of Hope: Waddenkelder

In de Waddenkelder van de tentoonstelling Places of Hope in Leeuwarden komen de Wadden uitgebreid aan bod. Zo wandel je daar door een deel van het "Waddengebied" midden in Leeuwarden, op je blote voeten als je wilt. Je kunt de tentoonstelling de komende maanden gratis bezoeken (van donderdag tot en met zondag).

Wie de tentoonstelling Places of Hope bezoekt en gelijk door wil naar de Waddenkelder zal eerst wat andere thema’s passeren. Een driedimensionale ruimte laat bijvoorbeeld de gelaagdheid zien in de Nederlandse samenleving. Kijk je door een blauwe kleur dan zie je de natuur als fundament, kijk je door een rode kleur dan zie je wat er nu allemaal is gebouwd en de groene kleur vertelt over het verleden. Uiteindelijk kun je via een trap naar beneden naar de Waddenkelder. Daar is een Waddenlandschap aangelegd, of iets beter gezegd, een duinlandschap. Het sediment (door wind en waddenwater getransporteerd materiaal) van de Waddenzee zou namelijk iets te veel stank produceren (…). Zo wandel je daar door een deel van het "Waddengebied" midden in Leeuwarden, op je blote voeten als je wilt. De volle maan en halve maan nemen je gelijk mee in de dynamiek van eb en vloed.

Waddenkelder
Landschapsarchitect
De Waddenkelder is ontworpen door landschapsarchitect Bruno Doedens, bekend van verschillende Oerolprojecten.

Bezoeken
De tentoonstelling Places of Hope is gratis te bezichtigen in de Kanselarij (voormalig Fries Museum) in Leeuwarden. Het is van donderdag tot en met zondag open van 12.00 tot 18.00 uur en duurt tot 25 november.

Meer informatie >>>

COVER FOTO: Places of Hope Holwerd aan Zee
FOTO: Waddenkelder door Floris Leeuwenberg