Museum Schokland opent ‘Verkleide Zee’

dinsdag 2 oktober 2018 uur (Hele dag) tot zondag 6 januari 2019 uur (Hele dag)
Museum Schokland opent ‘Verkleide Zee’

In Museum Schokland is nu de nieuwe expositie ‘Verkleide Zee’ van Suzanne Glerum te bewonderen. Zij schildert –meestal Hollandse- landschappen in olieverf. Als geboren polderkind uit Marknesse voelt Glerum zich nog altijd speciaal aangetrokken door het zo kenmerkende polderlandschap. De serie werken van ‘Verkleide Zee’ voert de kijker mee in de emoties die dit landschap oproept. De horizon en de wolkenluchten maar ook de kleigronden en de graanvelden: schilderkunst als troost waaraan een ieder zich mag laven.

Museum Schokland ligt centraal op het eiland Schokland. Het is een verlaten eiland in een weids, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Maar ook een plek met unieke archeologische vindplaatsen. Schokland is een icoon voor Nederland  Waterland en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De expositie ‘Verkleide Zee’ sluit aan bij de viering van 100 jaar Zuiderzeewet en is te zien in de kerk van Museum Schokland van 16 september 2018 t/m 6 januari 2019. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Kijk voor meer info op www.museumschokland.nl