Maisdoolhof Gastvrij Schokland

maandag 6 augustus 2018 uur (Hele dag) tot zondag 30 september 2018 uur (Hele dag)
Maisdoolhof Gastvrij Schokland

Kom je ook in het maisdoolhof van Schokland ronddolen? Je kunt ‘de oude zeebodem’ al dolend in het maisveld ontdekken en tegelijkertijd alles te weten komen over 100 jaar ZuiderZeeWet.

Naast Recreatiebedrijf "Gastvrij Schokland" wordt traditiegetrouw elk jaar een maisdolhof gemaakt met een een geheime boodschap. Ook dit jaar is een maïsdoolhof gemaakt, dit jaar met het thema "100 jaar Zuiderzeewet". Op 'de oude zeebodem' wordt het verhaal verteld van 100 jaar Zuiderzeewet - de rijke geschiedenis van de Noordoostpolder waar ook de voormalige eilanden Schokland en Urk liggen. Op de informatiebordjes staan leuke weetjes over de Zuiderzeewerken en het ontstaan van Flevoland. Je ontdekt ook dat Cornelis Lely een echte pionier was, die met lef en ambitie zijn plannen heeft vormgegeven. Door zijn pionierszin kon in 1959 de Zuiderzeeballade worden geschreven. 

Het doolhof wordt mogelijk gemaakt door boer Vos, die maisland hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Daarom wordt bezoekers gevraagd om met respect voor het gewas het doolhof te betreden en als dank een kleine bijdrage achter te laten voor de geleden oogstschade.

Het labyrint is tot eind september open. Het maisdoolhof is altijd vrij te bezoeken. Bij regen laarzen aan en mobiele telefoon mee kan geen kwaad, mocht de uitgang echt onvindbaar zijn.

Locatie
Langs de Oud Emmeloorderweg staat als markering voor de ingang naar het maisland een mooi bord waarop al duidelijk te zien is dat het hier gaat om het jubileum van 100 jaar Zuiderzeewet. De ingang van het doolhof wordt aangegeven met een vlag. 

Het doolhof is naast Recreatiebedrijf Gastvrij Schokland (op het perceel van Adriaan en Gonny Vos), in het zuiden van de Noordoostpolder. Grenzend aan het voormalig Zuiderzee-eiland Schokland.
Oud Emmeloorderweg 14
8308 PK Nagele

Voor meer informatie >>>

Bron & Foto: https://schokland.nl