Kinderdijk 20 jaar UNESCO werelderfgoed

woensdag 6 december 2017 uur (Hele dag)
Kinderdijk 20 jaar UNESCO werelderfgoed

Vol trots viert Werelderfgoed Kinderdijk op 6 december dat de beroemde molens en waterwerken officieel 20 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijken. Iedereen is uitgenodigd voor een feestelijke dag, want wie jubileert, die trakteert. Deze oer-Hollandse techniek heeft Kinderdijk wereldberoemd gemaakt, dus kom met je hele gezin gratis langs en beleef zelf het spannende verhaal van onze historische strijd tegen het water!

Een feestje onder de zeespiegel
Op 6 december is het alweer 20 jaar geleden dat de Verenigde Naties de 19 historische molens, de stoere stampende gemalen en het schilderachtige polderland van Kinderdijk tot UNESCO Werelderfgoed verklaarden. We hebben hier met z'n allen iets unieks in handen: een eeuwenoud Hollands molenlandschap dateigenlijk een ingenieus watermanagementsysteem is, die nog altijd dapper doorwerkt om onze voeten droog te houden. In dit prachtige gebied beleef je een leerzaam en spannend avontuur waar jong en oud op deze jubileumdag gratis van kunnen genieten. Kom op deze speciale dag samen met echte molenaars een feestje onder de zeespiegel vieren!

Een uniek dagje uit
In de stoere industriële sfeer van het Wisboomgemaal zie je tussen de enorme generatoren in een multiscreen film hoe Kinderdijk al eeuwenlang het machtige water te slim af is. De twee museummolens zijn open voor het publiek, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe de enorme houten tandwielen nog altijd hun technische hoogstandjes leveren. Kruip in de huid van een molenaar en zijn gezin en leer hoe de mensen hier al generaties lang met hun molens vergroeid zijn. Wandel tussen de rietkragen en zie de molens weerspiegelen op het water van de boezems. Kom genieten van je eigen geschiedenis, want al dit moois wordt niet voor niets door de VN beschermd en bewaard voor de toekomst!

Wie jubileert trakteert
Werelderfgoed Kinderdijk nodigt iedereen uit om op 6 december van 11:00 tot 16:00 uur een oer-Hollands feestje mee te komen vieren. Voor de entree hoeft deze dag niemand te betalen, want wie jubileert trakteert. Schrijf je in op www.kinderdijk.nl voor een boeiende jubileumrondleiding en alle bezienswaardigheden zijn open. Grijp je kans en vier samen met de molenaars van Kinderdijk dat we met z'n allen al twintig jaar officieel een wereldberoemd wonder van Hollandse strijdlust, vernuft en waterbeheer in onze eigen achtertuin hebben staan!

Voor meer informatie of inschrijven voor de jubileumrondleiding >>>

Kinderdijk 20 jaar UNESCO werelderfgoed