GEOLOGIEDAGEN op Schokland

zondag 20 mei 2018 uur (Hele dag) tot maandag 21 mei 2018 uur (Hele dag)
GEOLOGIEDAGEN op Schokland

Ontdek de historie van Schokland tijdens de geologiedagen.
Rondom bezoekerscentrum De Gesteentetuin, gelegen in het Schokkerbos, is het verleden van de omgeving overal te ontdekken. Reis bijvoorbeeld terug naar de voorlaatste ijstijd. Toen een enorme ijsmassa vanuit het noorden kwam en hier ongeveer 200.000 jaar geleden stopte. Onderweg nam hij allerlei keien mee, die nu nog te vinden en te zien zijn.

Stenen spreekuur tijdens de geologiedagen
Heb jij op vakantie of in de tuin een mooie steen gevonden en ben je benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet? Neem de steen mee naar De Gesteentetuin, met een speciale zaag word de steen doormidden gezaagd. Wie weet zit er achter jouw steen een heel bijzonder verhaal. 

Wandelexcursie Archeologie van Schokland (21 mei)
In 1985 zijn tot ieders verbazing voetstappen gevonden van mensen die ongeveer 6300 jaar geleden leefden aan de oevers van wat nu de Overijsselse Vecht heet. Er zijn zoveel restanten van bewoning teruggevonden, dat zelfs het bouwplan van de huizen kon worden nagebouwd. Mede hierdoor heeft Schokland de UNESCO Werelderfgoedstatus gekregen. De excursie begint met een presentatie over dit gebied. Hierna zal er gewandeld worden door dit gebied en wordt er verteld over de bijzondere resten die gevonden zijn en die nog in de grond verborgen zitten. Maandag 21 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Geologiedagen van 12.00 - 17.00 uur
Waar: bezoekerscentrum De Gesteentetuin, Keileemweg 1, Schokland
Kosten: Toegang gratis, stenen zagen 1 euro per zaagsnede

Voor meer informatie >>>

Foto - Pluimfotografie