Art Rotterdam in de Van Nellefabriek

donderdag 8 februari 2018 uur (Hele dag) tot zondag 11 februari 2018 uur (Hele dag)
Art Rotterdam in de Van Nellefabriek

Art Rotterdam is een jaarlijks festival van hedendaagse kunst, design en architectuur. Art geeft een oriënterende blik op de jongste ontwikkelingen in de beeldende kunst. Niet alleen vanwege haar enorme diversiteit maar ook vanwege de spannende presentaties van zowel jonge als gerenommeerde galeries. Daarnaast een uitgelezen moment om werelderfgoed de Van Nellefabriek te bezoeken. Nu met nog en ander 'werelderfgoed' op bezoek, doordat de ‘sci­ence fic­tion‘ we­reld van het Kunstfort bij Vijfhuizen (Stelling van Amsterdam) verplaatst naar Art Rotterdam.

In de ‘sci­ence fic­tion‘ we­reld van het Kunstfort nodigt de Britse kun­ste­naar Dan Walwin (UK, 1986) uit­ tot sa­men­wer­king bij “Dawn at de­mo­ra­lize”, een pre­sen­tatie met be­we­gend beeld en ob­jecten. Dan Walwin deed een re­si­d­ency aan de Rijksa­ka­demie en had sinds­dien ten­toon­stel­lingen in on­der­meer Pakt, W139 en bij ga­le­ries als Fons Wel­ters en Ju­liette Jongma. Hij werkte eerder samen met Zip­pora El­ders, ar­tis­tiek di­rec­teur van het Kunstfort, voor Ste­de­lijk at Trouw: Con­tem­po­rary Art Club, en nam in 2016 deel aan een groeps­ten­toon­stel­ling in het Kunstfort van in­terim cu­rator Julia Geer­lings.

In de Main Section, verdeeld over de oude koffie- en tabaksfabrieken van Van Nelle, zijn naast het Kunstfort tal van Nederlandse topgaleries vertegenwoordigd. Vermelding, wat het buitenland betreft, verdient de deelname van Michel Rein die galeries heeft in zowel Parijs als Brussel. Vorig jaar heeft deze galerie met succes haar debuut gemaakt op Art Rotterdam. De galerie van Michael Zink uit Duitsland is eveneens voor de tweede keer van de partij. Vaste waarden uit het buitenland in deze sectie zijn de galeries Base Alpha uit Antwerpen, Barbara Zeiler uit Zurich, Martin Kudlek uit Keulen en Pablo's Birthday uit New York.

Entree €19,50 | online tickets €16,50 | kinderen tot 12 jaar gratis entree
2-daags ticket €27,50 alleen online te bestellen
Parkeren: op het terrein van de Van Nellefabriek is volop parkeergelegenheid. Uitrijkaart €10,00

Meer informatie over de openingstijden of over Art Rotterdam