Amsterdam Light Festival Editie #7

donderdag 29 november 2018 uur (Hele dag) tot zondag 20 januari 2019 uur (Hele dag)
Amsterdam Light Festival Editie #7

Voor het Amsterdam Light Festival nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar (de zevende editie) in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal.

Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een boodschap versturen is minstens zo belangrijk als de boodschap zelf. Welke rol speelt licht als medium of juist als boodschap? Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben zich over dit vraagstuk gebogen en een concept ingestuurd. Uiteindelijk zijn er 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival de historische binnenstad van Amsterdam verlichten.

Bezoek de tentoonstelling
De tentoonstelling is 53 dagen lang zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of door een tour te boeken bij één van de official partners van het festival. Dagelijks zijn de lichtkunstwerken van 17:00 - 23:00 uur verlicht, met als enige uitzondering Oudejaarsavond, dan van 17:00 - 20:00 uur. Het informatiepunt in de Hoftuin is tot 22:00 uur geopend.

Voor meer informatie >>>

Fotograaf: Ingrid Tobing