Agenda

Abonneren op Agenda
Vrijdagavond op bezoek bij Rietveld

1 april 2018 tot 26 oktober 2018

Wist je dat het Rietveld Schröderhuis van april tot en met oktober elke vrijdagavond open is?
Places of Hope: Waddenkelder

6 april 2018 tot 25 november 2018

In de Waddenkelder van de tentoonstelling Places of Hope in Leeuwarden komen de Wadden uitgebreid aan bod. Zo wandel je daar door een deel van het "Waddengebied" midden in Leeuwarden, op je blote voeten als je wilt. Je kunt de tentoonstelling de komende maanden gratis bezoeken (van donderdag tot en met zondag).
Maisdoolhof Gastvrij Schokland

6 augustus 2018 tot 30 september 2018

Kom je ook in het maisdoolhof van Schokland ronddolen? Je kunt ‘de oude zeebodem’ al dolend in het maisveld ontdekken en tegelijkertijd alles te weten komen over 100 jaar ZuiderZeeWet.
Grachtenfestival Amsterdam

10 augustus 2018 tot 19 augustus 2018

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal met onder andere UNESCO werelderfgoed de Grachtengordel van Amsterdam als prachtig decor. Van 10 tot en met 19 augustus 2018.
Uitmarkt presenteert cultuuraanbod nieuwe seizoen

24 augustus 2018 tot 26 augustus 2018

De Uitmarkt vindt evenals vorig jaar plaats rond het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam aan de rand van ons UNESCO werelderfgoed de Grachtengordel van Amsterdam. Traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus, dit jaar van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus. Gedurende deze drie dagen zijn er op zo’n 25 podia circa 300 optredens te bewonderen, met op zondagavond de populaire Musical Sing a Long als afsluiter.
Fortenfestival – op de forten en waterlinies

1 september 2018 tot 9 september 2018

 Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 september staan de poorten van deze veelal verborgen forten open voor publiek. Met festivals, buitenfilms, theater, tentoonstellingen, rondleidingen en natuurlijk heerlijk eten en drinken op de prachtigste locaties. Ontdek al fietsend of wandelen het linielandschap.
Op 1 dag fietsen langs alle forten van de Stelling van Amsterdam

2 september 2018

Het is een uitdaging, op één dag fietsen langs alle 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Op zaterdag 2 september tijdens de jaarlijkse fietstocht 'Rondje Stelling' kan je deze uitdaging aangaan. 
Verlichte molens op de kinderdijk

3 september 2018 tot 8 september 2018

Van 3 tot 8 september staan de molens van de Kinderdijk elke avond in de spotlights tijdens de betoverende Verlichtingsweek. Kom wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap, turend naar de glinsterende weerspiegeling van de verlichte molens op het water. Ze hebben extra ruime openingstijden, dus kom genieten van ons mooie Werelderfgoed!
Archeologiedag Schokland

14 oktober 2018

Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland. Midden in de Noordoostpolder ligt een mysterie: het voormalige eiland Schokland. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur.
Week van ons water

17 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

Ontdek deze week in het najaar alles over waterveiligheid en wateroverlast bij werelderfgoed het Woudagemaal tijdens het week van ons water.