Agenda

Abonneren op Agenda
Places of Hope: Waddenkelder

6 april 2018 tot 25 november 2018

In de Waddenkelder van de tentoonstelling Places of Hope in Leeuwarden komen de Wadden uitgebreid aan bod. Zo wandel je daar door een deel van het "Waddengebied" midden in Leeuwarden, op je blote voeten als je wilt. Je kunt de tentoonstelling de komende maanden gratis bezoeken (van donderdag tot en met zondag).
Museum Schokland opent ‘Verkleide Zee’

2 oktober 2018 tot 6 januari 2019

In Museum Schokland is nu de nieuwe expositie ‘Verkleide Zee’ van Suzanne Glerum te bewonderen. De serie werken van ‘Verkleide Zee’ voert de kijker mee in de emoties die dit landschap oproept. De horizon en de wolkenluchten maar ook de kleigronden en de graanvelden: schilderkunst als troost waaraan een ieder zich mag laven.
Week van ons water

17 oktober 2018 tot 23 oktober 2018

Ontdek deze week in het najaar alles over waterveiligheid en wateroverlast bij werelderfgoed het Woudagemaal tijdens het week van ons water. 
TussenSilkEnZandFotograaf©AnjaBrouwer

20 oktober 2018

Wandelen over Ameland tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 11, 18 en 25 km. Maak als wandelaar tijdens deze dag onderdeel uit van Wadden Werelderfgoed. Beleef en geniet van dit, in de wereld, bijzondere gebied.
Woudagemaal drie dagen onder stoom

23 oktober 2018 tot 25 oktober 2018

In de herfstvakantie brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal onder STOOM. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!
Beleef Nacht-van-de-Nacht op het wad

27 oktober 2018

Beleef de totale duisternis met een voormalige viskotter ZK 9 op de Waddenzee of ervaar de stilte, het duister en de geluiden van het wad tijdens een spannende en duistere wandeltocht met verhalen via het Museum ’t Fiskershúske. 
Beleef Nacht-van-de-Nacht op een fort

27 oktober 2018

Forten ondersteunen Nacht van de Nacht. Zaterdag 27 oktober dooft Nederland massaal het licht tijdens Nacht van de Nacht.
BELEEF NACHT-VAN-DE-NACHT OP EEN WERELDERFGOED

27 oktober 2018

Ben jij benieuwd hoe het Nederlandse werelderfgoed eruit ziet als het donker is? Tijdens de Nacht van de Nacht kun je daar achter komen!
Beleef Nacht-van-de-Nacht op Schokland

27 oktober 2018

Beleef de nacht van de nacht op werelderfgoed Schokland! Een bijzonder eiland op het droge waar de geschiedenis tot leven komt.