Agenda

Abonneren op Agenda
Museum Schokland opent ‘Verkleide Zee’

2 oktober 2018 tot 6 januari 2019

In Museum Schokland is nu de nieuwe expositie ‘Verkleide Zee’ van Suzanne Glerum te bewonderen. De serie werken van ‘Verkleide Zee’ voert de kijker mee in de emoties die dit landschap oproept. De horizon en de wolkenluchten maar ook de kleigronden en de graanvelden: schilderkunst als troost waaraan een ieder zich mag laven.
Amsterdam Light Festival Editie #7

29 november 2018 tot 20 januari 2019

Voor het Amsterdam Light Festival nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De tentoonstelling is 53 dagen lang zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen.
Rembrandt Privé in het Stadsarchief Amsterdam

7 december 2018 tot 7 april 2019

De kunstenaar woonde een belangrijk deel van zijn leven in Amsterdam en liet naast een groot aantal kunstwerken ook vele sporen in de archieven na. Het Stadsarchief midden in UNESCO werelderfgoed de Grachtengordel van Amsterdam bewaart een groot aantal van deze documenten...
Kerstmarkt op ’t Fort Vijfhuizen

9 december 2018

Kerstmarkt op ’t Kunstfort bij Vijfhuizen met aansluitend Smaeckvol Kerstdiner– zondag 9 december – van 11:00 tot 17:00.
Vintage Kilo Sale bij de Van Nellefabriek

15 december 2018

Zin in vintage shoppen en binnen gluren bij UNESCO werelderfgoed de Van Nellefabriek?
Kerstsfeer op Schokland

16 december 2018

Zondagmiddag 16 december organiseert Museum Schokland een gezellige kerstmiddag op het museumterrein. De vuurkorven branden, er is Glühwein en warme chocomelk en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud; iedereen is welkom!
Kerstmuziek in het Muiderslot

20 december 2018

Vanaf kerst 2018 speelt Merain het fonkelende programma “A Colourful Christmas”. Op 20 december 2018 strijken ze in de Ridderzaal van het Muiderslot neer met een schatkist aan internationale kerstmuziek met Ierse, Engelse, Franse, Duitse en Zuid-Amerikaanse kerstliederen in fantasierijke arrangementen.
Kerstvakantie-winterse rondleidingen @Muiderslot

22 december 2018 tot 6 januari 2019

In de donkere dagen rond kerst is de Gouden Eeuw route van het Muiderslot onderdeel van UNESCO werelderfgoed De Stelling van Amsterdam sfeervol aangekleed.
Kerst Swan Market in de Van Nellefabriek

23 december 2018

De Kerst Swan Market is een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is en geeft je de mogelijkheid eens binnen te gluren bij UNESCO werelderfgoed de Van Nellefabriek.
Kerstwandeling 2e kerstdag op Schokland

26 december 2018

Ga, voordat u begint aan het kerstdiner, nog even heerlijk naar buiten en maak samen met een gids een wandeling over het eiland Schokland. De gids laat u de mooiste plekjes van het voormalige eiland in de Zuiderzee zien en vertelt u alles over de cultuur en het leven hoe het 150 jaar geleden was.

Pagina's