Agenda

Abonneren op Agenda
Vrijdagavond op bezoek bij Rietveld

1 april 2018 tot 26 oktober 2018

Wist je dat het Rietveld Schröderhuis van april tot en met oktober elke vrijdagavond open is?
Places of Hope: Waddenkelder

6 april 2018 tot 25 november 2018

In de Waddenkelder van de tentoonstelling Places of Hope in Leeuwarden komen de Wadden uitgebreid aan bod. Zo wandel je daar door een deel van het "Waddengebied" midden in Leeuwarden, op je blote voeten als je wilt. Je kunt de tentoonstelling de komende maanden gratis bezoeken (van donderdag tot en met zondag).
Tulpenroute over Schokland

13 april 2018 tot 19 mei 2018

Vanaf half april is het weer zover: het is weer tijd voor Tulpen! In die periode zijn de bloembollenvelden een lust voor het oog. Tijdens het jaarlijkse Tulpenfestival is er een speciale autoroute (120 km) uitgezet langs de mooiste bloembollenvelden, polderdorpen en ons unieke UNESCO werelderfgoed Schokland en Omgeving.
Het Klokhuis over water: Het Woudagemaal

25 april 2018

Overal in ons land waar het land lager is dan het water moet er worden gepompt om de polders droog te houden. Vroeger gebeurde dat met molens. Nu wordt er gepompt met gemalen, zoals met het Woudagemaal in Lemmer. Nienke bezoekt dit grootste stoomgemaal ter wereld. Hoe werkt het? Hoe wordt het gemaal aangedreven? En waar komt de energie vandaan?
Open Dag Beemster

10 mei 2018

Hemelvaartsdag is het moment om De Beemster te zien op zijn best. Tijdens dit evenement openen meer dan 60 particulieren en bedrijven hun deuren voor bezoekers uit alle windstreken. Maak een fiets- of autotocht langs de BeemSTERREN waar vakmanschap, cultuur, historie en gastvrijheid samenkomen. Dit zijn enthousiaste en succesvolle ondernemers en organisaties die het cultuurhistorische verhaal van De Beemster graag aan toeristen/bezoekers vertellen.