PERSBERICHT Fiets en wandelbeurs

Persbericht
Amsterdam, 5 februari 2018

ONTDEK HET UNESCO WERELDERFGOED VAN NEDERLAND TE VOET OF PER FIETS


Hoe zien de Nederlandse werelderfgoederen eruit vanaf de fiets? Kun je ook wandelen door werelderfgoederen? Zijn er ook routes om werelderfgoederen te voet of per fiets te ontdekken? Stichting Werelderfgoed Nederland is in februari en maart aanwezig tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent en in Utrecht. In de stand zijn alle tien door UNESCO erkende werelderfgoederen vertegenwoordigd. Er is een weekend naar Ameland te winnen naast een ruim aanbod aan (gratis) wandel- en fietsroutes.

Win een weekend of midweek voor twee personen naar Ameland
Tijdens de beurs kunnen bezoekers deelnemen aan de prijsvraag: Welke geur hoort bij welk werelderfgoed? Hoe ruikt het modder uit de Waddenzee of de lampenolie van de Stelling van Amsterdam? Deelnemers maken onder andere kans op arrangementen, dagtochten en toegangskaarten naar de werelderfgoederen. Met als hoofdprijs een weekend of midweek voor twee personen naar Ameland.

Werelderfgoed in Nederland
De tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal op het gebied van water en waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

Meer informatie is te vinden in de stand op 10 en 11 februari in Gent: direct bij de ingang - stand A.4 en op 2, 3 en 4 maart in de stand in Utrecht: hal 3, stand 3.B.42. Voor de Jaarbeurs in Utrecht zijn kaarten te koop met korting via deze link. Je betaalt dan maar €11,50 in plaats van €16,00 aan de kassa!

ONS WERELDERFGOED IS WERELDBEROEMD… BINNENKORT OOK IN NEDERLAND!

////////////////// NOOT VOOR DE REDACTIE ///////////////////

In de bijlagen aan de rechterkant van deze pagina: Persbericht in wordbestand en foto's

Meer informatie: Petra Gout | Communicatiemedewerker Stichting Werelderfgoed Nederland
Stichting Werelderfgoed Nederland | Vijzelstraat 32 | Amsterdam | +31(0)6-22354793 | info@werelderfgoed.nl